Muntlig eksamen er avlyst

Muntlig eksamen for elever på Vg3 er avlyst. Elevene får fullverdige vitnemål likevel.

Klikk for stort bilde Mostphotos Regjeringen har bestemt nasjonal avlysning av muntlig eksamen for elever på Vg3. Kunnskapsminister Guri Melby begrunner det med pandemi-situasjonen i skolene.

Fra før av er skriftlig eksamen i videregående skole avlyst.

Ikke forsvarlig

Begrunnelsen bygger på smittesituasjonen og om det er forsvarlig å gjennomføre muntlig eksamen.

Per nå er flere tusen elever og mange hundre lærere i karantene rundt om i landet. Det er grunn til å tro at det også vil være situasjonen de neste ukene.

- Mange steder har nå lokale utbrudd, og da mener vi det er riktig å ta en nasjonal beslutning på dette, sier kunnskapsministeren.

Vitnemål med standpunktkarakterer

Elevene får fullverdige vitnemål selv om eksamen er avlyst. På vitnemålet skal det stå at eksamen var avlyst. Dette vil ikke få konsekvenser for inntak til høyere utdanning. Elevene i videregående opplæring må fortsatt bestå alle fagene for å få vitnemål.

Les mer på udir.no: