Intervju med tidligere elev

Håvar Johansen er 21 år og er fra Stange. Han er tidligere Jønsberg elev, og gikk 1 år på teknikk og industriell produksjon. Han fortsatte utdanningen på Hamar katedralskole og nå jobber han som sikkerhetstekniker hos Certego i Hamar.

Håvar Johansen - Klikk for stort bildeHåvar Johansen Silje Bjørgan Torgersen

Hvorfor søkte du deg til Jønsberg vgs?

- Jeg søkte meg til Jønsberg vgs fordi det var en liten skole med færre elever i forhold til mange andre videregående skoler i Stange og Hamar. Jeg ønsket en videregående skole med godt miljø, og det fant jeg på Jønsberg vgs.

Hva var fint med å være elev på Jønsberg vgs?

- Jeg mener samholdet mellom elevene er unikt på Jønsberg fordi det er en liten videregående skole, sammenliknet med andre videregående skoler. Jeg følte at jeg kunne snakke med og være med alle elevene på Jønsberg.

Hva er det viktigste av kunnskap/ferdigheter du har tatt med deg fra teknikk og industriell produksjon inn i utdanning/arbeid/fritid?

- Kjennskap til verktøy og håndverk, som er nyttig i jobben jeg har nå. Jeg har blitt mer "fingernem" og har lettere for å lære praktisk arbeid. Husker at jeg hadde noen utfordringer psykisk og at det hjalp meg å være elev på Jønsberg vgs siden jeg fikk et personlig forhold til skolen, lærerne og elevene. Jeg vokste på det som person. I tillegg lærte jeg mye praktisk arbeid som sveising, noe jeg har bruk for den dag i dag. Jeg fikk også økt kunnskap om ulikt verktøy.

Hvor fikk du vite om Jønsberg vgs sine studietilbud?

- Jeg var lei allmenfag og ville gå yrkesfag. Jeg ble tidlig bestemt på å gå Jønsberg vgs. Jeg fikk vite om Jønsberg sine studietilbud gjennom ungdomsskolen, samt søkeportalen. Jeg var også på besøk på Jønsberg vgs, i tillegg til at familie og kjente visste om skolen.

Hva slags utdanning har du valgt etter du var elev på Jønsberg?

- Jeg fortsatte tip-utdanningen på Hamar Katedralskole (1 år) og deretter ute i lære i låsesmed-faget i 2,5 år. Jeg fikk  tilbud om jobb etter å ha vært lærling hos Certego deler av lærlingetiden.

Hva slags yrke har du nå?

- Jeg jobber some sikkerhetsteknikker hos Certego, en leverandør av sikkerhetssystemer.