2000 bygdeungdommer til Jønsberg i 2022

Bygdeungdom fra hele landet skal konkurrere og feriere på Stange neste år, når NBUs Landsstevne skal arrangeres på Jønsberg. 

Fra venstre:  Guro Afseth, Mina Framnes, Gunn Jorunn Sørum, Renate Lunde, Elin olsrud, Martin Galgum - Klikk for stort bildeFra venstre: Guro Afseth, Mina Framnes, Gunn Jorunn Sørum, Renate Lunde, Elin olsrud, Martin Galgum
Landsstevnet er det største arrangementet i Norges Bygdeungdomslag, og samler om lag 2000 bygdeungdommer fra hele landet til en uke fullspekket med program. 

Vi gleder oss stort til å ta imot engasjerte ungdommer fra hele landet og vise fram hva Stange og Hedmarken har å by på. NBU blir kalt “Norges største vennegjeng”, og Landsstevnet er årets høydepunkt for mange bygdeungdommer. Vi skal gjøre vårt beste for å gi de en uforglemmelig uke, sier Gunn Jorunn Sørum, leder i hovedkomiteen for arrangementet. 

Stevnet er utelukkende basert på dugnad, og totalt vil det bli lagt ned om lag 40.000 dugnadstimer før, under og etter stevnet.

Gleder seg til å ta imot bygdeungdommer på Jønsberg

Etter å ha vurdert flere mulige lokasjoner i tidligere Hedmark fylke, ble det nylig bestemt at neste års stevne skal foregå på Jønsberg videregående skole 18. - 23. juli 2022. 

Vi ønsker å åpne opp og vise fram skolen og tilbudet vårt for flere, og dette er en god mulighet til å gjøre nettopp det. Det er også positivt at vi og Bygdeungdomslaget har en felles interesse i å motivere flere unge til å velge opplæring og utdanning innenfor grønne næringer, slik som naturbruk her på Jønsberg, sier Renate Ch. Lunde, rektor ved Jønsberg. 

Skal kåre 7 nye norgesmestere 

I løpet av det ukeslange stevnet skal det gjennomføres mer enn 24 ulike tevlinger, inkludert 7 offisielle Norgesmesterskap. 

Det blir også konserter hver kveld med kjente band og aktiviteter som kurs, gårds- og bedriftsbesøk. Vi skal også arrangere årsmøte i NBU for 200 delegater og gjester, sier Mina Framnes, nestleder i hovedkomiteen.

Hun legger til at enkelte konserter og programposter vil være åpne for alle interesserte i nærområdet. Det er blant annet mål om å arrangere en åpen bygdedag med aktiviteter for alle. 

Lang og sterk BU-tradisjon på Hedmarken

NBUs Landsstevne er en omreisende bygdefestival, der vertskapet rullerer mellom fylkeslagene i NBU. Arrangementet ble sist avholdt i Hedmark i 2012. 

Bygdeungdomslaget står veldig sterkt på Hedmarken, med lange tradisjoner og 12 aktive lokallag. Det er spesielt motiverende å være vertskap for et så stort arrangement etter en lengre periode med få møteplasser og begrenset aktivitetstilbud for unge, sier Guro Afseth, informasjonsleder i Hedmark Bygdeungdomslag. 

Kontaktpersoner:

Gunn Jorunn Sørum, leder i hovedkomiteen. Tlf: 934 05 255

Renate Ch. Lunde, rektor Jønsberg VGS. Tlf: 97 60 40 97

Til toppen